Помпео сказав, про які порушення Росії говоритиме в НАТО

Помпео сказав, про які порушення Росії говоритиме в НАТО

Укрінформ
Російська Федерація не скористалася перевагами конструктивного співробітництва із Заходом, натомість, вдалася до порушення міжнародного законодавства і внутрішніх репресій.

Про це у вівторок під час виступу на форумі під егідою Фонду Маршалла у Брюсселі заявив Державний секретар США Майк Помпео.

«Росія порушує західні цінності та принципи міжнародної співпраці. Натомість, вона пригнічує голоси опозиції, вдерлася у незалежні держави, такі як Грузія та Україна. Росія також застосувала отруйні речовини за кордоном, просто тут, в Європі, порушуючи Конвенцію з заборони хімічної зброї, учасницею якої вона є. Росія протягом багатьох років порушувала ДРМСД, і про це я говоритиму пізніше (під час зустрічі міністрів НАТО – ред.)», - зауважив американський урядовець.

Читайте також: Є кілька ідей, як відповісти РФ на агресію у Керченській протоці - представник Держдепу

Він підкреслив, що Америка зберігатиме роль лідера у світових процесах та розраховує на підтримку партнерів у зусиллях зі створення безпечного міжнародного правопорядку.

«Ми маємо подбати про світовий порядок сьогодні, для того, щоб визначити шлях, яким рухатимемося вперед. Це саме те, на що орієнтована Стратегія США у сфері національної безпеки», - зауважив Помпео.

Він окремо наголосив на тому, що головним принципом цієї стратегії є реалізм та виконання міжнародно-правових зобов’язань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-