Франція і Британія засудили випробування Іраном балістичних ракет

Франція і Британія засудили випробування Іраном балістичних ракет

Укрінформ
Франція та Велика Британія заявляють, що Іран може порушувати зобов'язання перед ООН, тестуючи балістичні ракети, здатні нести ядерні боєголовки до Європи.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"Франція та Велика Британія повторили попередження адміністрації президента Дональда Трампа про те, що Іран може порушувати зобов'язання перед Організацією Об'єднаних Націй, тестуючи балістичні ракети середньої дальності, здатні нести кілька боєголовок", - йдеться у повідомленні.

Глава МЗС Британії Джеремі Хант заявив, що він "глибоко стурбований випробуванням Іраном балістичної ракети середньої дальності. Провокаційним, загрозливим і несумісним з Резолюцією РБ ООН 2231".

Читайте також: Іран не збирається відмовлятися від ракет попри невдоволення США

Він також висловив рішучість "припинити дестабілізуючу програму балістичних ракет Ірану". В Лондоні очікують, що це питання обговорять на зустрічі Ради міністрів закордонних справ ЄС 10 грудня.

Крмі того, офіс французького президента Еммануеля Макрона підтримав Британію, заявивши, що випробування були "провокаційними та дестабілізуючими". Париж закликав Іран припинити всі випробування балістичних ракет, здатних нести ядерні боєголовки.

Як зазначається, заява двох країн була зроблена після того, як адміністрація президента США Дональда Трампа закликала Європу ввести жорсткі нові санкції проти Ірану у зв’язку з його програмою балістичних ракет.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що випробування Ірану "порушують резолюцію 2231 Ради безпеки ООН, яка забороняє Ірану будь-яку активність, пов'язану з балістичними ракетами, призначеними для доставки ядерної зброї", включаючи запуски з використанням таких технологій балістичних ракет.

Глава Держдепу зауважив, що кількість ракетних випробувань Ірану продовжує зростати, і це "акумулює" ризики ескалації в регіоні.

"Ми засуджуємо ці дії й закликаємо Іран негайно припинити всю активність, пов'язану з балістичними ракетами, призначеними для доставки ядерної зброї", - заявив державний секретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-