Мей наполягає на повному та прозорому розслідуванні вбивства Хашоггі

Мей наполягає на повному та прозорому розслідуванні вбивства Хашоггі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що хоче бачити повне й прозоре розслідування вбивства журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві у Стамбулі.

Про це вона сказала журналістам під час польоту на саміт "Великої двадцятки" в Аргентині, повідомляє Aljazeera.

"Ми хочемо бачити повне й прозоре розслідування того, що сталося (з Хашоггі - ред.) та притягнення винних до відповідальності", - сказала британський прем'єр.

Читайте також: Канада ввела санкції проти 17 саудитів за вбивство Хашоггі

Окрім того, вона додала, що планує обговорити зі спадковим принцом Саудівської Аравії Мохаммедом ібн Салманом питання щодо вбитого журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві у Стамбулі.

"Я планую поговорити зі спадковим принцом Саудівської Аравії і хочу йому передати чіткий посил в питанні щодо Джамаля Хашоггі та в питанні щодо Ємену", - сказала Мей.

Читайте також: Франція запровадила санкції проти 18 підозрюваних у справі Хашоггі

Раніше президент Аргентини Маурісіо Макрі заявив, що звинувачення проти саудівського принца Мохаммеда ібн Салмана щодо вбивства журналіста можуть обговорюватися під час саміту G20 на двосторонніх зустрічах.

Читайте також: Хашоггі вбили через сім хвилин після того, як він увійшов до дипмісії - МЗС Туреччини

Як відомо, вбивство опозиційного саудівського журналіста та колумніста Washington Post Джамаля Хашоггі, що сталося 2 жовтня на території консульства Саудівської Аравії у Стамбулі і яке в ході розслідування все більше пов'язують із принцом Мохаммедом, загострило відносини саудівців із західними країнами та суттєво зіпсувало імідж спадкоємця престолу цієї арабської країни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-