Проект армії ЄС Австрію не цікавить – міністр оборони

Проект армії ЄС Австрію не цікавить – міністр оборони

Укрінформ
Австрія, як нейтральна країна, не братиме участі у запропонованому Німеччиною та Францією проекті зі створення спільної армії Євросоюзу.

Про це заявив міністр оборони Австрії Маріо Кунасек в інтерв’ю "Австрійському агентству преси" під час візиту до Румунії, повідомляє кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Для Австрії як нейтральної країни спільна армія не є темою для обговорення", - підкреслив Кунасек

За словами австрійського міністра, Австрія не буде готовою поступатися своєї суверенітетом. Він також додав, що будь-яке застосування армії за кордоном в рамках ЄС чи програми НАТО "Партнерство заради миру" буде схвалювати національний парламент.

Кунасек зазначив, що потребується спільна співпраця, спільні освітні програми та застосування військ, "однак не армія".

Раніше на початку листопада президент Франції Еммануаль Макрон заявив, що європейців неможливо захистити без "справжньої європейської армії". Власна армія необхідна ЄС, "беручи до уваги Росію, Китай і навіть США", підкреслив Макрон. За його словами, Євросоюзу "не можна покладатися тільки на США".

Читайте також: Миротворці на Донбасі: Австрія готова обговорити свою участь

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель пізніше також наголосила на необхідності створення єдиних збройних сил Євросоюзу,  які доповнюватимуть можливості НАТО та забезпечать мир на Європейському континенті.

20 листопада Високий представник ЄС Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз не є військовою організацією, не має наміру будувати власну армію і не змагається з НАТО, а лише доповнює зусилля Північноатлантичного Альянсу.

Фото: mkunasek.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-