Миротворці на Донбасі: Австрія готова обговорити свою участь

Миротворці на Донбасі: Австрія готова обговорити свою участь

Укрінформ
Міністр оборони Австрії Маріо Кунасек стримано висловився про можливу участі австрійських військових у миротворчій місії ООН на Донбасі, заявивши водночас, що країна не відмовлятиметься від дискусії з цього приводу.

Про це очільник оборонного відомства Австрії заявив у вівторок в інтерв’ю "Австрійському агентству преси" під час візиту до Румунії, повідомляє кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Ми не виступатимемо проти дискусії, у випадку її виникнення. Але потрібно також зважати на те, що, при усьому бажанні до співпраці, також мають бути наявні спроможності", - підкреслив Кунасек.

За словами міністра, уже зараз залучення австрійських військових у кількості близько 900 осіб до операцій за кордоном є "дуже, дуже високим", особливо у порівнянні до чисельності населення країни (8,8 млн осіб). "На мою думку, фокус має бути на Західних Балканах, це прямо перед нашими дверима, і, звичайно, Близький Схід, де ми робимо великий внесок у континент в Лівані", - сказав він.

Нинішню конфронтацію між Україною та Росією Кунасек назвав "такою, що викликає занепокоєння". "Це викликає занепокоєння. Але це також показує нам, якими важливими є спільні дії, щоб ми разом думали на рішеннями та створенням стабільності", - заявив він.

Як повідомлялося, Маріо Кунасек призначений міністром оборони Австрії від правопопулістської "Австрійської партії свободи" (FPO), яка з грудня 2017 року є членом коаліційного уряду в Австрії. Партія має підписаний у грудні 2016 року 5-річний контракт про співпрацю з кремлівською "Єдиною Росією", а її представники неодноразово заявляли про необхідність скасування санкцій проти РФ, а також незаконно відвідували анексований Росією Крим.

Читайте також: "Нормандські" дипломати обговорили агресію РФ у районі Керченської протоки

Раніше у вересні 2018 року спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що до миротворчої місії ООН на Донбасі могли б приєднатися військові зі Швеції, Фінляндії,Білорусі, Сербії, Туреччини та Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-