У Польщі розіслали

У Польщі розіслали "тривожні" смс-фейки через "ситуацію в Україні"

Укрінформ
Жителі східних регіонів Польщі отримали в понеділок нібито від урядового центру безпеки (RCB) Польщі фальшиві смс-ки про необхідність прибуття чоловіків призовного віку від 18 до 65 років до місцевих органів влади.

Як інформує у Twitter RCB Польщі, це повідомлення є фальшивим і зараз вивченням цієї справи займаються польські спецслужби.

“Урядовий центр безпеки не розсилав повідомлення про тривогу (Alert RCB), що стосується прибуття чоловіків до гмін (найменша андміністративно-територіальна одиниця РП). Справою фальшивих смс-ів вже займається Агенція внутрішньої безпеки і поліція”,- поінформувало RCB Польщі.

Як повідомив інтернет-портал InfoSecurity24, від користувача “Alert RCB” жителі східних районів країни отримували, зокрема, наступні повідомлення: “Увага! Чоловіки віком 18-65 років, які проживають на території гміни Дукла, зобов’язані прибути до управління гміни 27 листопада на 10:00 у зв’язку з кризовою ситуацією в Україні. Прошу очікувати на подальші повідомлення”.

Як інформується, система смс-оповіщення жителів Польщі від урядового центру країни має запрацювати з 12 грудня. Наразі триває її перевірка. 

Фото: RCB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-