Польські силовики обговорюють ситуацію у Керченській протоці

Польські силовики обговорюють ситуацію у Керченській протоці

Укрінформ
Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак зібрав у понеділок вранці армійське командування і керівників польських спецслужб для обговорення ситуації в Азовському морі.

Про це він написав у Twitter

“Сьогодні вранці я зустрічаюся з начальником Генштабу, командуванням збройних сил, а також керівниками військових спецслужб, які будуть зобов’язані представити рапорти у зв’язку із загостренням ситуації в Азовському морі”,- повідомив Блащак.

Читайте також: Порошенко і Столтенберг домовилися про термінове засідання Комісії Україна-НАТО

Як повідомляв Укрінформ, російські спецпризначенці обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом після того, як по них був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернутися до Верховної Ради.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що 26 листопада о 16:00 парламент ухвалить рішення щодо запровадження військового стану на 60 днів. У разі нормалізації ситуації він може бути скасований будь-якої хвилини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-