Американський експерт: Дії РФ - це ескалація конфлікту на морі

Американський експерт: Дії РФ - це ескалація конфлікту на морі

Укрінформ
Інцидент у Чорному морі, під час якого російські військові кораблі протаранили українські судна та відкрили по них вогонь є "ескалацією конфлікту" РФ проти України.

Таку оцінку висловив у неділю екс-помічник міністра оборони США, нині старший директор Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер.

"Росія вдалася до ескалації конфлікту в Україні, заблокувавши Керченську протоку між Азовським і Чорним морями. Це трапилося після того, як Росія протаранила український буксир, який допомагав супроводжувати українські військово-морські судна з Одеси до порту в Маріуполі", - зауважив американський експерт на офіційній Twitter-сторінці.

Читайте також: Україна ініціювала засідання ОБСЄ через агресію РФ в Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом у Чорному морі після того, як по ним був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше, шестеро українських військовослужбовців зазнали поранення.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-