Україна ініціювала засідання ОБСЄ через агресію РФ в Азовському морі

Україна ініціювала засідання ОБСЄ через агресію РФ в Азовському морі

Укрінформ
Україна ініціювала проведення спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ через російську агресію проти українських суден поблизу Керченської протоки.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні.

"Росія застосувала зброю проти українських суден поблизу Керченської протоки. Російська агресія триває. Україна ініціювала проведення спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ", - заявили в представництві України.

Наразі дата та час засідання невідомі. Рішення з цього приводу має прийняти Італійське головування в ОБСЄ.

Читайте також: Україна терміново скликає Радбез ООН - Генштаб ЗСУ

Як повідомлялося, спецназ Росії захопив три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні Росією у Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки.

Згідно з ВМС ЗС України, росіяни захопили "Бердянськ" і "Яни Капу", які буксируються. "Нікополь" заблокований та слідує у супроводі окупантів. 6 українських військовослужбовців зазнали поранення.

Читайте також: В Азовському морі поранені шість українських військових - ВМС

ГПУ та СБУ здійснили реєстрацію та проводять невідкладні слідчі дії щодо акту ведення агресивної війни Російською Федерацією (ст. 437 ККУ).

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет.

Посол України при ООН Володимир Єльченко звернувся до КНР з вимогою негайно скликати засідання Радбезу ООН через агресію РФ в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-