Німеччина в Радбезі ООН порушить питання миротворчої місії для Донбасу - Маас

Німеччина в Радбезі ООН порушить питання миротворчої місії для Донбасу - Маас

Укрінформ
ФРН в ході непостійного членства в Раді Безпеки ООН у 2019-2020 роках має намір порушити питання розміщення миротворців на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас в інтерв'ю німецьким ЗМІ, текст якого розміщено на сайті МЗС.

«Ми хочемо використовувати наш час в Раді Безпеки ООН також для того, щоб говорити про миротворчу операцію ООН на сході України», - сказав Маас.

Він визнав, що у Києва та Москви «абсолютно різні ідеї» щодо формату місії і прогресу досягти «дуже важко», та й Мінські угоди як і раніше в значній мірі не виконані. Однак, міністр наголосив на необхідності докласти всіх зусиль, щоб «надати нового імпульсу мирному процесу».

За його словами, в першу чергу необхідно стабілізувати ситуацію на сході України і забезпечити припинення вогню. А говорити про пом'якшення санкцій ЄС щодо РФ можна буде тільки в разі успіху в реалізації Мінських домовленостей.

Читайте також: Маас: Німеччина продовжить працювати заради територіальної цілістності України

Глава німецького МЗС також торкнувся теми будівництва газопроводу Nord Stream 2, назвавши проект "економічним". Водночас, він наголосив на необхідності стежити за недопущенням обмеження в майбутньому транзиту газу через Україну.

Маас також заявив, що діалог з Росією потрібен для врегулювання міжнародних конфліктів, проте Захід, в тому числі Берлін, повинні чітко сформулювати свої очікування, і це стосується не тільки ролі Росії в Україні, а й війни в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-