У Болгарії протести: вимагають відставки уряду й президентську форму правління

У Болгарії протести: вимагають відставки уряду й президентську форму правління

Укрінформ
Учасники безперервних у Болгарії акцій протесту розробили маніфест, у якому окреслили основні вимоги.

Про це поінформував один з організаторів протестів, керівник Асоціації транспортників Болгарії Олександр Стамболійські, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми підготували маніфест про альтернативні методи управління країною. Цей документ буде надано як представникам влади, так і опозиційним партіям. Без відставки уряду і введення президентської форми правління наша країна не зможе успішно рухатися вперед», - зазначив Стамболійські.

Він підкреслив також, що серед основних вимог учасників акцій протесту – позбавлення депутатів парламенту імунітету, перехід партій на самофінансування і надання виборцям права відкликати своїх депутатів.

Ще один представник протестного руху, Доніка Мангова з міста Слівен заявила, що протестувальники вимагають дотримуватися принципу незалежного правосуддя, відмови від вибіркового правосуддя, і суворого дотримання основоположного принципу судової системи – перед законом всі рівні.

Читайте також: Болгарію охопили протести проти здорожчання життя

Як повідомлялося, в Болгарії не припиняються акції протесту проти здорожчання життя і збільшення цін, у тому числі на паливно-мастильні матеріали.

Представники властей Болгарії поки ніяк не прокоментували підготовлений протестувальниками маніфест.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-