Болгарію охопили протести проти здорожчання життя

Болгарію охопили протести проти здорожчання життя

Укрінформ
Масові акції протесту відбулись в неділю, 18 листопада, у Болгарії: маніфестанти виступають проти підвищення цін на основні продукти харчування, паливно-мастильні матеріали і поліси страхування цивільної відповідальності.

За попередніми даними МВС Болгарії, у протестах взяли участь близько 4 тисяч осіб та майже дві тисячі автомобілів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми, наприклад, вперше вийшли протестувати проти надмірно високих цін на воду (ціни на воду підвищилися майже на 50%) і на інші продукти, проти всіх несправедливостей, які кояться в країні упродовж останніх 30-ти років», - заявив один з протестуючих у місті Русе.

Читайте також: Віце-прем'єр Болгарії подав у відставку

Крім цього, протестуючі у всіх містах вимагали від уряду і парламенту зниження цін на пально-мастильні матеріали, а також відмовитися від прийняття закону, згідно з яким ціна на поліс страхування цивільної відповідальності може підвищитися до 500 євро.

За словами протестувальників, вони сформулювали цілий список вимог, які передали керівництву парламенту, уряду і президенту.

Читайте також: Болгарський лідер сказав, що потрібно для вирішення протиріч сучасного світу

Упродовж усього дня маніфестанти блокували головні автомагістралі країни – «Маріца», «Хемус» і «Тракія», а також дороги, які ведуть до основних контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Грецією, Румунією і Туреччиною. При блокуванні автомагістралей маніфестанти заявили, що будуть пропускати всі карети швидкої медичної допомоги.

Протестувальники заявили: якщо влада не дослухається до їхніх вимог, вони залишають за собою право вимагати відставку уряду.

За даними МВС, особливих інцидентів під час акцій протесту зареєстровано не було, за винятком невеликих зіткнень між маніфестантами і поліцією на одній з магістралей поблизу міста Петрич. Громадський порядок під час протестів охороняли близько 2-х тисяч правоохоронців.

Кількома днями раніше президент Болгарії Румен Радев закликав уряд і парламент прислухатися до вимог протестуючих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-