Болгарський лідер сказав, що потрібно для вирішення протиріч сучасного світу

Болгарський лідер сказав, що потрібно для вирішення протиріч сучасного світу

Укрінформ
Президент Болгарії Румен Радев переконаний, що головними засобами врегулювання протиріч сучасного світу мають стати прихильність до діалогу, взаємна повага та відмова від насильства.

Про це президент заявив у Парижі, куди він прибув для участі в заходах, приурочених до 100-річчя закінчення Першої світової війни, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Перша світова війна і наступні за нею події – гіркі для всіх нас уроки. Ми зобов'язані винести з минулого уроки і підтвердити свою прихильність до діалогу і взаємної поваги, добросусідства і відмови від насильства для врегулювання всіх суперечностей сучасного світу», - зазначив Радев.

Читайте також: Макрон і Меркель відкрили пам'ятний знак до 100-річчя завершення Першої світової

Глава Болгарії з жалем підкреслив, що "імперіалістичне мислення, націоналістичні мрії та економічні інтереси, які стали причинами початку Першої світової війни, і сьогодні продовжують загрожувати миру на європейському континенті та в усьому світі".

Торкнувшись питання створення єдиної європейської армії, Радев зазначив: якщо світ буде і надалі знаходитися в стані непередбачуваності та конфронтації, Європа неминуче прийде до висновку про необхідність створення повноцінних оборонних сил.

Читайте також: Макрон виступив за створення армії Євросоюзу, незалежної від США

Нагадаємо: у Франції проходять заходи, присвячені 100-річчя закінчення Першої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-