Макрон виступив за створення армії Євросоюзу, незалежної від США

Макрон виступив за створення армії Євросоюзу, незалежної від США

Укрінформ
Євросоюзу необхідно створити свою власну армію, незалежну від США, яка могла б захистити європейців від різних потенційних загроз.

Про це президент Франції Емманюель Макрон заявив в інтерв'ю радіостанції Europe 1.

"Ми не захистимо європейців, якщо не вирішимо створити справжню європейську армію. Перед обличчям Росії, яка межує з нами і показала, що вона може бути загрозою, ми повинні мати Європу, здатну захищати себе самостійно, не покладаючись лише на США", - переконаний Макрон.

Читайте також: У Франції затримали шістьох підозрюваних у підготовці замаху на Макрона – ЗМІ

На його думку, створення власної загальноєвропейської армії слід почати з кібервійськ. Макрон наголосив, що в даний час Європа стикається з численними спробами втручання в кіберпростір.

Крім того, він заявив, що приймаючи рішення про вихід з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності США ставлять під загрозу безпеку Європи, яка стане головною жертвою цього рішення.

Читайте також: Єврокомісія закликає США та Росію не розривати ракетного договору

Також президент Франції вважає, що країнам Євросоюзу потрібно вийти за межі структур НАТО.

До ініціативи Макрона прохолодно поставилися в керівництві Євросоюзу. Офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас заявив, що вести мову про створення Збройних сил Євросоюзу передчасно. За його словами, набуття ЄС ідентичності в обороні "розпочнеться не з армії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-