Росія становить загрозу для ЄС і НАТО – глава МЗС Чехії

Росія становить загрозу для ЄС і НАТО – глава МЗС Чехії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Чеської Республіки Томаш Петршичек визнав російську дезинформацію загрозою для Євросоюзу.

Про це він вперше заявив публічно в інтерв'ю в радіоінтерв'ю.

«Вона (Росія) стає все більш напористою, і нам потрібно дуже серйозно ставитися до інформації BIS (Інформаційної служби безпеці). Росія, по-моєму, небезпечна...поширюючи дезінформацію і застосовуючи різні гібридні загрози. Сьогодні для Чеської Республіки та інших країн Європейського Союзу це дійсно є ризиком», – заявив Петршичек, маючи на увазі недавню заяву директор BIS Міхала Коуделки про те, що «метою російських спецслужб є знищення ЄС і НАТО».

Він вважає, що слід підвищувати свою готовність протистояти загрозам. Висилки нових російських дипломатів саму ситуацію не вирішать, переконаний міністр. «Ми маємо підсилити стратегічну комунікацію і зміцнювати здатність боротися з дезінформацією, причому в рамках всього ЄС», – сказав глава чеського МЗС. Він зазначив, що Чеська Республіка дуже активно стежить за кроками Росії.

Прокоментував дипломат і питання перебування сина прем'єр-міністра Андрея Бабіша в анексованому Криму. «Як і наші європейські партнери, ми не визнаємо російську анексію Криму. Чехія давно не рекомендує своїм громадянам подорожувати до Криму, або тільки з території України», – сказав міністр, нагадавши, що ті, хто відвідує півострів незаконно, наражають себе на можливі правові штрафи з боку української влади.

Читайте також: У Чехії тисячі людей вимагали відставки уряду Бабіша

Як повідомлялося, в Чехії розгорівся політичний скандал після інтерв'ю сина прем'єра Андрея Бабіша-младшего виданню Seznam.cz, опублікованого 12 листопада. За словами сина, торік його силоміць вивезли до анексованого Росією Криму, щоб не дати можливості свідчити правоохоронцям проти батька в можливих махінаціях із коштами Євросоюзу.

Прем'єр Андрей Бабіш стверджує, що його син перебував у Криму добровільно і що він страждає на шизофренію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-