Європарламент проголосує за угоду щодо Brexit до кінця лютого 2019 – президент ЄП

Європарламент проголосує за угоду щодо Brexit до кінця лютого 2019 – президент ЄП

Укрінформ
Європейський парламент готовий підтримати угоду щодо Brexit та проведе голосування щодо неї на початку наступного року.

Про це заявив президент Європарламенту Антоніо Таяні перед початком надзвичайного саміту ЄС у Брюсселі, який має сьогодні розглянути угоду та політичну декларацію щодо Brexit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що досягнута угода є доброю для обох сторін, для Великої Британії та для Європи. І зараз ми маємо прокласти шлях у майбутнє. Велика Британія вийде з Європейського Союзу, але залишатиметься європейською країною. Тож ми маємо напружено працювати над кращими відносинами у майбутньому», – зауважив президент Європарламенту.

Він сказав, що сторони продовжуватимуть співпрацю у важливих сферах, таких як боротьба з тероризмом, оборона, міграція та інших, що відображено у спільних документах.

Відповідаючи на запитання щодо можливого неухвалення угоди Brexit британським парламентом, Таяні заявив, що «хотів би бути у цьому оптимістом».

Читайте також: Євросоюз і Британія після Brexit залишатимуться партнерами і союзниками - ЄС

«Європарламент проголосує резолюцію у грудні, і ймовірно у січні, максимум – у лютому ми будемо голосувати цю угоду. Більшість її підтримає, і я вважаю, що це добра новина. Але це також справа британського парламенту. Ми хотіли б працювати з британським парламентом для кращих відносин у майбутньому», – наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-