Прем’єр Нідерландів вважає угоду щодо Brexit прийнятною і для ЄС, і для Британії

Прем’єр Нідерландів вважає угоду щодо Brexit прийнятною і для ЄС, і для Британії

Укрінформ
Досягнуті політичні домовленості щодо Brexit влаштовують як 27 країн ЄС, так і Велику Британію.

Таке переконання висловив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте перед початком надзвичайного саміту ЄС, який має розглянути Угоду та Політичну декларацію щодо Brexit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це важке, але прийнятне рішення. Ніхто від нього не виграє. Думаю, що після Brexit ЄС і Велика Британія збережуть тісні економічні зв’язки на внутрішньому ринку, і це буде прийнятним для обох сторін», - сказав Рютте.

Він також зазначив, що у Великій Британії неминуче триватимуть дебати щодо цього. «Тереза Мей дуже напружено працювала над цим питанням. Якби я жив у Великій Британії, я б сказав «так» прийнятим рішенням. Ця угода обмежує ймовірні шкідливі наслідки щодо Brexit шляхом балансу, між тим, що хотіли б бачити люди (у Великій Британії - ред.) і сторона ЄС. Я з великою повагою ставлюся до того, що наші британські колеги зробили протягом останніх кількох тижнів», - заявив премєр-міністр Нідерландів.

Читайте також: Туск оголосив пісню Queen девізом саміту з Brexit

Як повідомлялося, позачерговий саміт ЄС, присвячений завершенню роботи над угодою про Brexit, відбудеться 25 листопада в Брюсселі. Також на саміті лідери країн-членів ЄС мають прийняти політичну декларацію про майбутні відносини після виходу Великої Британії з блоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-