Британська поліція: Залишками

Британська поліція: Залишками "Новічка" можна було вбити кілька тисяч людей

Укрінформ
Залишками нервово-паралітичної речовини "Новічок", що була у флаконі з-під парфумів після отруєння Юлії та Сергія Скрипалів у Солсбері, вистачило б для того, щоб отруїти ще тисячі людей.

Про це заявив офіцер поліції Дін Хейдон, який керує розслідуванням отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля в інтерв'ю ВВС.

"Слідчі зараз кажуть, що флакон містив достатню кількість "Новічка", яка цілком могла вбити тисячі людей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "Новічок" був ввезений у Британію двома росіянами - Олександром Петровим і Русланом Бошировим - у контрафактній пляшечці для парфумів з етикеткою Nina Ricci. Пляшечка була оснащена спеціальним дозатором та розприскувачем, яку вони використали для отруєння Скрипалів. 

Після цього шпигуни викинули її у Солсбері, де флакон підібрав Чарлі Роулі та Дон Стерджесс, вважаючи, що в ньому знаходяться парфуми. Жінка розприскала рідину на зап'ястя, частина потрапила на руки Роулі. За його словами речовина була масляниста і він пішов та змив її. 

Обох госпіталізували 30 червня з їхнього будинку в сусідньому містечку Еймсбері, але лікарі не змогли врятувати жінку. Роулі вдалося вижити.

Читайте також: Отруєння Скрипалів: Скотленд-Ярд виклав відео з "Петровим" і "Бошировим"

Сергій і Юлія Скрипалі були отруєні нервово-паралітичним речовиною "Новічок" 4 березня 2018 року. У травні їх виписали з лікарні.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка з'ясувала, що підозрювані — "Олександр Петров" (справжнє ім'я Александр Мішкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) — офіцери ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-