Росія втручанням у роботу GPS допомогла НАТО - заступник генсека

Росія втручанням у роботу GPS допомогла НАТО - заступник генсека

Укрінформ
Намагаючись створити перешкоди у роботі GPS-обладнання під час навчання НАТО Trident-Juncture-2018, Росія лише допомогла союзникам покращити свої навички.

Про це в інтерв’ю програмі "The West Block" заявила заступник генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер.

"Керівники навчань сказали, що очікували подібних дій від Росії. За їх словами, це дало змогу краще потренуватися, оскільки намагання росіян у режимі реального часу втрутитися у навчання дали наших хлопцям кращу можливість зрозуміти, що слід робити і відреагувати", - сказала Геттемюллер.

Як повідомлялося, за інформацією МЗС Фінляндії, під час військових навчань НАТО з боку Росії було зафіксовано втручання в роботу системи GPS. Згідно з даними норвезьких оборонних сил, сигнал, що створює перешкоди в роботі GPS, виходив з Кольського півострова. Норвезькі й фінські органи, що відповідають за безпеку повітряної навігації, видали попередження льотчикам цивільної авіації через факт порушення роботи GPS.

Росія заперечує свою причетність до втручання в роботу GPS.

Читайте також: Фінляндія викликала "на килим" російського посла через скандал з GPS

У Норвегії з 25 жовтня до 7 листопада пройшли найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture-2018.

У масштабних навчаннях взяли участь війська країн-членів Альянсу, а також Швеції, Фінляндії, України, Грузії та Йорданії. Всього в навчаннях, які проходили у повітрі, на суші й на морі, брали участь близько 50 тисяч людей особового складу. У Trident Juncture було задіяно 65 кораблів, 250 військових літаків і близько 10 тисяч одиниць техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-