Канада готова прийняти біженців-рохінджа

Канада готова прийняти біженців-рохінджа

Укрінформ
Канада відкрита до співпраці із урядом Бангладеш та ООН у питанні переселення біженців-рохінджа.

Про це CBC News розповів речник МЗС Канади Гіям Берубе.

“Канада повідомила Верховного комісара ООН у справах біженців про свою готовність переселити біженців-рохінджа із Бангладеш, щойно партнери у регіоні підтвердять досягнення умов, сприятливих для переміщення людей”, - сказав Берубе.

Як повідомлялося, уряди азійських держав М’янма та Бангладеш домовилися розпочати репатріацію з Бангладеш біженців мусульманської народності рохінджа, що втекли від репресій у М’янмі.

Водночас правозахисні групи та лідери громади рохінджа заявляють, що на півночі штату Ракхайн у М’янмі, де проживала більшість біженців, не створені умови для репатріації. Канада підтримала цю думку, виступивши проти дострокового повернення біженців.

Читайте також: Канада сумнівається, що біженців рохінджа треба негайно повертати до М’янми

Нагадаємо, у результаті переслідування владою М'янми представників рохінджа, пік якого припав на 2016-2017 роки, країну залишили понад 700 тис. осіб. Згідно з офіційними даними, у зіткненнях загинули понад 400 осіб.

За даними міжнародної організації “Лікарі без кордонів", лише за перший місяць зіткнень в регіоні жертвами насильницьких дій стали 6,7 тисячі осіб. Оприлюднений у серпні звіт ООН поклав основну відповідальність за цю кризу та злочини на армію М’янми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-