Американські військові завдали ударів по бойовиках у Сомалі

Американські військові завдали ударів по бойовиках у Сомалі

Укрінформ
Військово-повітряні сили США завдали ударів по бойовиках в Сомалі, убивши 37 бойовиків.

Американські військові завдали ударів по бойовиках у Сомалі

Військово-повітряні сили США завдали ударів по бойовиках у Сомалі, убивши 37 бойовиків.

Про це повідомляє CNN. https://edition.cnn.com/2018/11/20/politics/us-somalia-airstrikes/index.html?utm_content=2018-11-20T17%3A03%3A43&utm_source=twCNN&utm_medium=social&utm_term=image

"Згідно з повідомленням американського командування США, яке контролює військові операції на континенті, американські військові у понеділок знищили 37 бойовиків у ході двох авіаударів в околицях Дебатшиле, Сомалі", - говориться у повідомленні.

Удар було націлено на бойовиків, пов'язаних з Аль-Шабаабом, найбільшим відділенням Аль-Каїди. Їх було нанесено безпілотними літальними апаратами.

Американські військові нині оцінюють, чи не завдали шкоди авіаудари цивільному населенню.

Читайте також: Число жертв вибухів в Сомалі зросло до 53

Як повідомлялося, у березні 2017 року президент США Дональд Трамп дозволив американським військовим проводити точні удари, спрямовані проти Аль-Шабааба. У 2018 році США здійснили 31 авіаудар проти цього угрупування. Цього року найпотужнішу атаку було проведено минулого місяця, коли було вбито близько 60 бойовиків, пов'язаних з Аль-Каїдою. Контингент армії США у Сомалі налічує близько 500 військовослужбовців, в основному у консультативних цілях. На фоні планів скорочення кількості американських військ в Африці в цілому Пентагон заявив, що сили США в Сомалі залишаться на колишньому рівні у зв'язку з терористичними загрозами, що виходять зі Східної Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-