Санкції США проти Nord Stream-2 досі на порядку денному - аналітик

Санкції США проти Nord Stream-2 досі на порядку денному - аналітик

Ексклюзив
Укрінформ
Санкції США проти компаній, які беруть участь у побудові газопроводу “Північний потік - 2”, залишаються на порядку денному.

Трансатлантична кооперація важливіша за бізнес-прибутки, і якщо хтось з членів стратегічного альянсу західних країн надає перевагу кооперації зі сторонніми гравцями, це є виявом неповаги до спільних цінностей. Таку думку висловила віце-президентка Центру аналізу європейської політики (США) Река Смеркені в інтерв’ю Укрінформу.

“Так, санкції можуть відіграти дуже важливу роль в обговоренні (доцільності запуску “Північного потоку - 2” - ред.)”, - заявила Смеркені, відповідаючи на питання, чи залишаються на порядку денному санкції США проти компаній, які беруть участь у побудові газопроводу.

Дослідниця додала, що дії Росії останніх років завдали шкоди цінностям альянсу, і не можна вдавати, що нічого не сталося.

“Нашому спільному інтересу і спільним цінностям вже було завдано шкоди Росією, її діями в Україні. Цього не можна виключати з обговорення. На це не можна закривати очі”, - пояснила вона.

На думку Смеркені, трансатлантична кооперація, якій проект “Північного потоку - 2” завдає шкоди, значно важливіша за будь-які бізнес-прибутки від його побудови.

“Не варто ризикувати цінністю трансатлантичної кооперації заради будь-яких потенційних бізнес-прибутків. Навіть якби йшлося про рівень цілого суспільства. А якщо йдеться навіть не про нього, а про прибутки декількох осіб і приватних інтересів - і поготів”, - наголосила віце-президентка Центру аналізу європейської політики (США).

Читайте також: Українські ЗМІ мають бути готові до втручання Росії у вибори - експерт

Як повідомлялося, 17 листопада на парламентській асамблеї НАТО було ухвалено проект резолюції, який закликає Північноатлантичний альянс запобігти енергетичній ізоляції України у зв’язку з зусиллями Росії з побудови обхідного газопроводу “Північний потік - 2”.

Проект “Північний потік - 2” передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини нарівні з вже діючим «Північним потоком». Його потужність становитиме 55 млрд кубометрів газу за рік, довжина - понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-