Македонія вимагає від Угорщини видачі свого прем’єра-втікача

Македонія вимагає від Угорщини видачі свого прем’єра-втікача

Укрінформ
МЗС Македонії вручило угорському послу ноту протесту через втечу на територію Угорщини засудженого до двох років ув’язнення екс-глави уряду Ніколи Груєвського, а також вимагає видати втікача.

Про це повідомляє МИА.

«До МЗС Македонії викликали посла Угорщини, де йому вручили ноту протесту у зв'язку з втечею на угорську територію колишнього прем'єр-міністра Македонії Ніколи Груєвського. Офіційне Скоп’є вимагає від Будапешта видати прем’єра-втікача», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Ніколу Груєвського, прем’єр-міністр Македонії в 2006-2016 роках, було засуджено до двох років за незаконну купівлю автомобіля марки Mercedes. Проте він вчасно не прибув до тюрми відбувати свій вирок, а натомість утік до Угорщини, де попросив політичного притулку. 

Читайте також: Угорські дипломати допомогли перетнути кордон екс-прем'єру Македонії — ЗМІ

В угорському уряді Віктора Орбана у свою чергу заявили, що Груєвському на батьківщині загрожує «лівий уряд під впливом американсько-угорського фінансиста Джорджа Сороса».

Орбан раніше розповідав, що Сорос несе значну особисту відповідальність за «дестабілізацію» Македонії та працює над дестабілізацією «консервативних, національних та християнських урядів» у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-