#НасТутНет: російські найманці подали в міжнародний суд на організаторів ПВК

#НасТутНет: російські найманці подали в міжнародний суд на організаторів ПВК

Укрінформ
Бійці російських приватних військових компаній і ветерани збройних сил і бойових дій звернулися до Міжнародного кримінального суду з вимогою порушити розслідування проти організаторів ПВК і тих, хто їм допомагає.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на голову комітету Загальноросійських офіцерських зборів Євгенія Шабаєва. 

"Ми, громадяни РФ, ветерани збройних сил і бойових дій, спираючись на статтю 15 Римського статуту Міжнародного кримінального суду, просимо порушити розслідування proprio motu на основі нижчевикладеної інформації про злочини, що підпадають під юрисдикцію суду", - йдеться у зверненні до суду.

Заява до прокурора Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда підтримали 357 делегатів з 52 регіонів Росії, що представляють 18 загальноросійських і міжрегіональних громадських організацій. Сам текст обговорювався на загальноросійських офіцерських зборах, які пройшли в неділю і називалися "ПВК. Загибель армії - #НасТутНет". Як випливає з документу, втрати ПВК, за даними ветеранських організацій, обчислюються сотнями.

Читайте також: Росія активно комплектує контрактниками війська у «Л/ДНР» - розвідка

За останні три роки в російські ветеранські організації надійшли тисячі скарг громадян Російської Федерації, що пройшли службу у приватних військових і охоронних компаніях (ПВОК). Рада Федерації РФ заперечує існування російських ПВОК, але безпосередні учасники цих формувань свідчать про протилежне: інтереси Росії у світі представляє цілий ряд, у визначенні "Документу Монтрьо", "приватних підприємницьких суб'єктів, які надають військові та/або охоронні послуги". Ветерани російських ПВОК і родичі загиблих найманців повідомляють про їхню участь у війні в Україні, Сирії, Лівії, Центрально-Африканській Республіці, Габоні, Північному і Південному Судані, Ємені та інших країнах Азії й Африки.

При цьому росіяни воюють за кордоном ув статусі "добровольців" і без офіційного визнання з боку російської держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-