Росія активно комплектує контрактниками війська у «Л/ДНР» - розвідка

Росія активно комплектує контрактниками війська у «Л/ДНР» - розвідка

Укрінформ
З початку листопада 2018 року Росія активізувала свої дії щодо комплектування військових частин на території так званих «ДНР/ЛНР» за рахунок російських військових.

Про це сказав речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє МОУ.

«За інформацією головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ вживає інтенсивні заходи з підвищення рівня укомплектованості особовим складом російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Зокрема, з початку листопада ц.р. на території усіх військових округів ЗС РФ тривають збори з офіцерським, сержантським і рядовим складом служби за контрактом для забезпечення одночасного проведення ротації і комплектування з'єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ, у тому числі вакантних посад, на які раніше призначались особи з числа місцевого населення. У зв'язку з цим, до підготовки на зазначених зборах залучено вдвічі більше російських військовослужбовців, ніж зазвичай. При цьому, забезпечення набору і морально-психологічної підготовки військовослужбовців у ході зборів здійснюється безпосередньо під керівництвом представників головного воєнно-політичного управління ЗС РФ», - наголошує Гуцуляк.

Читайте також: Бойовики за сьогодні тричі обстріляли сили ООС, двоє бійців поранені

Згідно з повідомленням, залучені на збори кадрові російські військовослужбовці масово відмовляються від проходження служби на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Свої рішення вони аргументують неофіційним статусом відрядження, визнанням їх військовими злочинцями у разі потрапляння в полон, низьким рівнем грошового забезпечення та великою кількістю безповоротних і санітарних втрат у підрозділах з'єднань і частин російських окупаційних військ, інформує речник Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-