НАТО пропонує погодити санкції за іноземне втручання у вибори

НАТО пропонує погодити санкції за іноземне втручання у вибори

Укрінформ
Членам НАТО варто завчасно підготуватися до вжиття заходів у відповідь на іноземне втручання у внутрішні демократичні процеси.

Таку рекомендацію зроблено у проекті резолюції Парламентської асамблеї НАТО “Захист виборів у Альянсі”, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

“Асамблея закликає уряди та парламенти держав-членів НАТО погодити справжні і можливі до застосування наслідки у випадку іноземного втручання, якими можуть бути, наприклад, юридичні дії чи санкції”, - йдеться у проекті резолюції, остаточне голосування по якій відбудеться сьогодні.

Читайте також: У НАТО засудили втручання Росії у вибори та референдуми

Окрім цього, держави-члени НАТО закликають розглянути можливість законодавчого регулювання соціальних мереж.

“Асамблея заохочує уряди та парламенти держав-членів НАТО продовжувати вивчати, як і чи можливо регулювати активність у соціальних медіа або соцмедійні компанії загалом з метою недопущення іноземного втручання у демократичні процеси”, - стверджується у документі.

Читайте також: У НАТО підтримали правку України про посилення Альянсу на сході Європи

У Парламентській Асамблеї НАТО також звернули увагу на необхідність підвищення прозорості політреклами.

“Асамблея закликає придивитися до того, як підвищити прозорість політичної реклами у соціальних медіа та чи можна взагалі заборонити оплачену з-за кордону політичну рекламу в соцмережах”, - зазначається у проекті.

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея НАТО нині триває у канадському Галіфаксі. Членам української делегації вдалося успішно провести кілька важливих правок до підсумкових документів, які будуть винесені на обговорення делегатів сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-