Моравецький: На схід від Німеччини ніхто не вірить в “Північний потік-2”

Моравецький: На схід від Німеччини ніхто не вірить в “Північний потік-2”

Укрінформ
Країни, які розташовані на схід від Німеччини, не вірять у те, що “Північний потік-2” є економічним проектом. Після завершення будівництва газопроводу ніщо не зупинить Росію від подальшої агресії в Україні.

На цьому під час конференції FOTAR у Гамбурзі щодо трансатлантичних відносин заявив голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький, інформує РАР.

“Я знаю позицію німецького уряду, що це – бізнес-проект. Однак, на схід від Одри ніхто в це не вірить”,- заявив Моравецький.  

Читайте також: Альянс має запобігти енергоізоляції України через Nord Stream 2 — ПА НАТО

Він підкреслив, що з точки зору Польщі цей проект є “дуже небезпечним”.

Глава польського уряду зазначив, що після завершення будівництва цього газопроводу може виявитися, що українська ГТС буде непотрібною Росії.

“У такому випадку що зупинить Володимира Путіна від маршу на Київ?”,- зауважив Моравецький.

Читайте також: НАТО найбільше зацікавлене в успішності України — сенатор США

Він звернув увагу на слова Володимира Леніна, що “капіталісти такі жадібні, що продадуть нам (комуністам) шнурок, на якому ми їх повісимо”.

“Ми, європейці, маємо зараз платити росіянам за газ, а вони зароблять на цьому величезні гроші, які інвестуватимуть у свою систему озброєння. А ми проситимемо американців, аби вони дали нам парасолю безпеки проти Росії”, - наголосив Моравецький, підкреслюючи, що це саме та логіка, про яку колись говорив Ленін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-