Альянс має запобігти енергоізоляції України через Nord Stream 2 — ПА НАТО

Альянс має запобігти енергоізоляції України через Nord Stream 2 — ПА НАТО

Укрінформ
Країни-члени НАТО повинні докласти зусиль для уникнення енергетичної ізоляції України у зв’язку з можливою побудовою Північного потоку-2.

Про це йдеться у проекті резолюції ПА НАТО “Енергетична безпека: стратегічний виклик для Альянсу”, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

“Асамблея закликає забезпечити, що Україна не буде ізольованою з точки зору енергетичної безпеки, незважаючи на зусилля Росії із побудови трубопроводу навколо цієї країни і підвищення ризику інвестування в українську енергетичну сферу”, - зазначається у проекті резолюції.

У ПА НАТО також закликали збільшити поставки нафти й газу до Європи з Кавказу й Центральної Азії й “визначити потенційно вигідні та безпечні інфраструктурні проекти, що дозволять досягти цього”. “Асамблея закликає відповідно інвестувати у відновлювальні джерела енергії та інші сфери енергетики, що надають часткову альтернативу російському газу й нафті”, - додається у документі.

Читайте також: Фріз розповіла, які правки до документів ПА НАТО підготувала Україна

Окрім цього, делегати звернули увагу на необхідність підготуватися до кібератак, направлених на енергетичну інфраструктуру, і боротися з корупцією в енергетичній галузі.

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея НАТО триває цього тижня у канадському Галіфаксі. Голосування за остаточний варіант резолюції відбудеться у понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-