Фріз розповіла, які правки до документів ПА НАТО підготувала Україна

Фріз розповіла, які правки до документів ПА НАТО підготувала Україна

Фото
Укрінформ
Українська делегація на засіданні Парламентської асамблеї НАТО пропонуватиме поправки до доповідей та резолюцій асамблеї, зокрема, щодо ситуації в окупованому Криму, на Сході України, загрозливої ситуації в Азовському морі.

Про це повідомила голова постійної української делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Ірина Фріз на своїй сторінці в Facebook.

«Ми будемо пропонувати правки доповідей та резолюцій Асамблеї. Зокрема, в контексті внесення змін щодо ситуації в окупованому Криму, на Сході України; унеможливлення легалізації Росією своїх бойовиків-поплічників як повстанців; загрозливої для Чорноморського та Середземноморського регіонів ситуації в Азовському морі через агресивні дії Кремля», – зазначила Фріз.

Українська делегація на сесії ПА НАТО / Фото: Iryna Friz, Facebook

Вона також звернула увагу на те, що окремим напрямом буде обговорення питання використання Путіним ЧВК «Вагнера» на Сході та застосування у зв’язку з цим демократичними державами механізмів протидії.

«Окремі рапорти по ЧВК «Вагнер», які буде презентувати делегація, були підготовлені InformNapalm Україна та The Security Service of Ukraine. Важливі правки до доповіді підготовлені Oльгою Бельковою по Північному потоку-2 та загрозливих наслідків від цього проекту для енергетичної безпеки Європи», – відзначила Фріз.

Вона також повідомила, що під час зустрічі з президентом ПА НАТО Расою Юкнявічене народні депутати передали фото-нагадування про її нещодавній офіційний візит на Схід України та слова щирої вдячності за підтримку нашої держави в цей карколомний час.

Читайте також: Клімкін візьме участь у Галіфакському міжнародному безпековому форумі в Канаді

Як повідомляв Укрінформ, 64-та щорічна сесія Парламентської асамблеї НАТО проходить 17-18 листопада у Галіфаксі в Канаді. Планується ухвалити низку резолюцій, зокрема щодо оновлення відповіді на гібридну тактику Росії.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін протягом 17-18 листопада перебуватиме в Канаді, де бере участь у Галіфакському міжнародному безпековому форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-