Правий радикалізм не має виправдання - Меркель

Правий радикалізм не має виправдання - Меркель

Укрінформ
Ніякі, навіть протиправні, дії не можуть виправдовувати прояв правого радикалізму та використання нацистських символів.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, зустрічаючись з жителями міста Хемніц у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сталося жахливе вбивство, кілька людей були поранені. За цим послідували праворадикальні демонстрації, яким немає виправдання; незважаючи на те, що у нас свобода демонстрацій, вираження думки, немає виправдання використання символів націонал-соціалізму», - сказала Меркель.

Читайте також: Німецькі силовики заявляють про викриття терористів з "Революції Хемніц"

Вона визнала, що відбувається «багато жахливих речей, пов'язаних з біженцями», але підкреслила, що у правовій державі жоден злочин не має тягнути за собою інші протиправні дії.

Говорячи про те, чому вона так довго їхала у Хемніц після подій у цьому саксонському місті, Меркель сказала, що хотіла дочекатися моменту, коли ситуація та емоції трохи заспокояться і рівень поляризації знизиться. Вона також закликала пресу інформувати не тільки про негативні моменти, а про конструктив і позитив.

Читайте також: У німецькому Дортмунді сталися зіткнення неонацистів із поліцією

Нагадаємо: в ніч на 26 серпня у місті Хемніц імовірно шукачі притулку вбили громадянина ФРН, що спровокувало цілу серію багатотисячних демонстрацій як правих сил, так і антинацистських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-