У німецькому Дортмунді сталися зіткнення неонацистів із поліцією

У німецькому Дортмунді сталися зіткнення неонацистів із поліцією

Укрінформ
У німецькому Дортмунді в ході акції неонацистів в середу ввечері відбулися зіткнення між учасниками і поліцією.

Про це повідомляє T-online.

"Після маршу в центрі Дортмунда неонацисти напали на поліцейських і учасників контр-демонстрації. Вісім осіб було взято під варту", - йдеться у публікації.

Зазначається, що неонацисти використовували як знаряддя вогнегасники з порошком. Ніхто не постраждав, проте вісім осіб затримано за підозрою в спробі нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Всього в акції взяли участь 25 осіб, на контр-демонстрацію зібралося близько 150. У середу в Дортмунді також пройшли ще дві паралельні акції: "права" зібрала до 60 учасників, антифашистська - близько 250, згідно з оцінками поліції. Правоохоронці затримали також одного учасника "лівої" демонстрації за те, що кидався в супротивників кінським гноєм.

Читайте також: Німецькі силовики заявляють про викриття терористів з "Революції Хемніц"

Канцлер ФРН Ангела Меркель 3-4 жовтня перебуває з візитом в Ізраїлі. У четвер вона вшанувала пам'ять жертв Голокосту біля меморіалу Яд Вашем. Канцлер запевнила, що Німеччина завжди пам'ятатиме про цю трагедію і боротиметься з проявами антисемітизму, ксенофобії та насильства. Канцлера в поїздці супроводжує уповноважений уряду з питань антисемітизму Фелікс Кляйн.

Фото з сайту t-online.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-