Німецькі силовики заявляють про викриття терористів з

Німецькі силовики заявляють про викриття терористів з "Революції Хемніц"

Укрінформ
У Німеччині заарештовано членів угруповання "Революція Хемніц", які, як припускається, планували теракти в День німецької єдності.

Про це повідомляє радіо MDR.

"Федеральна прокуратура в Хемніці розкрила справжню терористичну групу. Як оголосив генеральний прокурор в Карлсруе, йдеться про групу під назвою "Революція Хемніц", яка планувала серед іншого напади на іноземців", - йдеться в репортажі.

Звинувачення пред'явлено сімом жителям Хемніца віком від 20 до 30 років. Шістьох із них заарештували в понеділок вранці, ще одного затримали 14 вересня. Їм ставлять у провину участь і організацію акцій хуліганів, скінхедів і неонацистів. В угруповання "Революція Хемніц" молодики об'єдналися 11 вересня цього року. У прокуратурі вважають, що вони планували напади на іноземців і деяких представників політичних партій. Обвинувачені вже намагалися дістати напівавтоматичну вогнепальну зброю.

За даними Федеральної прокуратури, четверо із семи обвинувачених брали участь у ксенофобському нападі в Хемніці на групу німців, іранців і пакистанців, у результаті якого дістав поранення пакистанець. Цей напад назвали "репетицією" заворушень, які планували влаштувати 3 жовтня 2018 року, в день об'єднання Німеччини.

Читайте також: Демонстранти в Хемніці закидали камінням і яйцями офіс Лівої партії

Як раніше повідомляв Укрінформ, 26 серпня в Хемніці, Саксонія, під час святкування Дня міста убили молодого німця, імовірно, мігранти. Після цього там пройшли багатотисячні паралельні акції проти міграційної політики влади і проти ксенофобії.

Канцлер ФРН Ангела Меркель планує відвідати Хемніц у середині жовтня.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-