Глави МЗС країн ЄС обговорять у Брюсселі розслідування вбивства Хашоггі

Глави МЗС країн ЄС обговорять у Брюсселі розслідування вбивства Хашоггі

Укрінформ
Берлін закликає до дотримання міжнародних стандартів при проведенні розслідування у справі саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, по-звірячому вбитого на території генконсульства Саудівської Аравії в Туреччині.

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу представник МЗС ФРН Крістоф Бургер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розслідування, яке проводить як турецька, так і саудівська сторона, має проводитися за міжнародними стандартами", - наголосив дипломат.

Німеччина очікує, що це вбивство буде розслідуване грунтовно і в повній мірі, а причетні - притягнуті до відповідальності. Берлін перебуває у постійному контакті з саудівською стороною і чітко дає їй зрозуміти, що очікує повної прозорості в цій справі і задовільних результатів.

Дипломат також додав, що "рада керівників МЗС країн ЄС у Брюсселі у найближчий понеділок матиме можливість обговорити це питання".

Бургер наголосив, що вчора всі побачили, що у справі є зрушення, зроблений перший крок, проте, як і раніше, багато питань залишаються відкритими.

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі, зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбили, тільки після 20 жовтня.

Читайте також: Убивство Хашоггі: США ввели санкції проти 17 саудівців

1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційно цю інформацію не підтвердили.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-