У Єврокомісії розкритикували “марнотратний” бюджет Італії

У Єврокомісії розкритикували “марнотратний” бюджет Італії

Укрінформ
Представлений Італією бюджет на 2019 рік значно відрізняється від зобов'язань країни згідно з бюджетними правилами Європейського Союзу, які Рим таким чином відкрито оспорює.

Про це заявив віце-президент Європейської Комісії з питань євро та соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг і Союзу ринків капіталу Валдіс Домбровскіс, повідомляє Reuters.

«Проект бюджету Італії на 2019 рік значно відрізняється від її зобов'язань», - заявив Домбровскіс, погрозивши Риму судочинством з надмірної заборгованості.

За словами віце-президента Комісії, італійський уряд «відкрито» оспорює бюджетні правила, погоджені всіма країнами єврозони, і її політика є «контрпродуктивною».

Читайте також: Рим сподівається на "бюджетні поступки" з боку ЄС через погодні катаклізми

Домбровскіс зазначив, що останніми роками Комісія утримувалася від запровадження судочинства проти Італії, оскільки її бюджети відповідали Пакту стабільності, але якщо цього більше не буде, то процедуру «буде виправдано».

Як повідомлялося, цього тижня Італія повторно представила Європейській Комісії проект бюджету на 2019 рік, з тими ж припущеннями про зростання і дефіцит, що і в проекті, до цього відхиленому за порушення правил ЄС.

Країна може зіткнутися з фінансовими санкціями Євросоюзу (йдеться про суму близько 9 мільярдів євро), якщо не домовиться про розмір витрат наступного року.

Уряд Італії вважає, що ЄС має проявити гнучкість щодо італійського бюджету, оскільки країна зіткнулася з рядом смертоносних лих, включаючи повені й руйнування мосту у Генуї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-