У справі Хашоггі необхідне міжнародне розслідування – глава МЗС Туреччини

У справі Хашоггі необхідне міжнародне розслідування – глава МЗС Туреччини

Укрінформ
Розслідування справи вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі має бути міжнародним.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє Haber Turk.

«Спочатку ми заявили про створення разом із Саудівською Аравією робочої групи та не планували винесення справи на міжнародний рівень. Але на цьому етапі ми бачимо, що необхідне міжнародне розслідування. Ми зробимо все необхідне, аби з’ясувати всі факти», - заявив глава МЗС.

За його словами, служби розвідки та безпеки Туреччини діляться наявними доказами у цій справі з представниками міжнародної спільноти.

Читайте також: Глава канадської розвідки літав до Туреччини у справі Хашоггі - ЗМІ

«Туреччина не блефує. Ми ділимося з міжнародним співтовариством всією інформацією, яку маємо», - наголосив Чавушоглу.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає. У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-