Глава канадської розвідки літав до Туреччини у справі Хашоггі - ЗМІ

Глава канадської розвідки літав до Туреччини у справі Хашоггі - ЗМІ

Укрінформ
Глава Канадської служби безпеки й розвідки Девід Вігнолт літав до Туреччини, аби ознайомитися із аудіозаписами, пов’язаними із вбивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це The Canadian Press розповів речник Канадської служби безпеки й розвідки Джон Таунсенд. 

“Керівник канадської розвідки на прохання прем’єр-міністра подорожував до Туреччини, де слухав аудіозапис убивства журналіста Джамаля Хашоггі”, - пише The Canadian Press з посиланням на Таунсенда.

За словами речника, після повернення до Канади Вігнолт негайно доповів Джастіну Трюдо та іншим уповноваженим особам про хід справи Хашоггі.

Як повідомлялося, Джастін Трюдо раніше заявляв, що Канада разом із “державами-однодумцями” обговорює спільні кроки стосовно Саудівської Аравії у відповідь на вбивство журналіста.

Читайте також: Спецслужби США припускають, що Хашоггі "замовив" саудівський принц - ЗМІ

Як відомо, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі, зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбили, тільки після 20 жовтня.

1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте, офіційно цю інформацію не підтвердили.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були знайдені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна передала аудіозаписи, пов'язані з вбивством Хашоггі, кільком іншим країнам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-