Спецслужби США припускають, що Хашоггі

Спецслужби США припускають, що Хашоггі "замовив" саудівський принц - ЗМІ

Укрінформ
Невдовзі після того, як журналіст Джамаль Хашоггі був убитий минулого місяця, один із учасників «команди вбивць» доповів по телефону про те, що «роботу виконано» і щоб про це «доповіли босу».

Про це повідомляє видання New York Tіmes із посиланням на свої джерела.

«Дзвінок було здійснено після вбивства Джамаля Хашоггі, один із учасників «команди вбивць» попросив передати босу, що хлопці виконали роботу», - повідомляє видання з посиланням на свої джерела, які знайомі зі змістом аудіозаписів, наданих турецькою стороною.

Американські спецслужби припускають, що під «босом» у цій розмові мався на увазі спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман, хоча його ім’я не було назване, а про «виконану роботу» по телефону доповідав керівник «команди вбивць» Махер Абдулазіз Мутреб – офіцер спецслужб Саудівської Аравії, який супроводжував принца в зарубіжних поїздках.

Читайте також: Канада отримала аудіозаписи у справі Хашоггі - Трюдо

Як відомо, Саудівська Аравія заперечує будь-яку причетність принца до вбивства Хашоггі. Туреччина раніше передала аудіозаписи, пов'язані з убивством саудівського журналіста , Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції, Канаді та Великій Британії.

На початку жовтня стало відомо про зникнення опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, який писав матеріали для Washington Post. Пізніше слідство встановило, що чоловік був убитий у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі.

Як стало відомо ЗМІ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі перед смертю говорив, що задихається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-