Китай та Канада домовилися посилити співпрацю у СОТ

Китай та Канада домовилися посилити співпрацю у СОТ

Укрінформ
Канада й Китай домовилися тісніше співпрацювати у Світовій організації торгівлі.

Про це йшлося під час зустрічі прем’єр-міністрів Канади й Китаю Джастіна Трюдо та Лі Кецяна у Сінгапурі, заявили у офісі Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 “Лідери пообіцяли продовжувати пропагувати багатосторонність, вільну торгівлю та заснований на правилах світовий порядок. Вони погодилися посилити співпрацю на дво- та багатосторонніх майданчиках, таких як Світова організація торгівлі”, - розповіли у офісі прем’єр-міністра Канади.

Окрім цього, Трюдо та Кецян обговорили “активізацію двосторонньої торгівлі та інвестицій шляхом розширення співпраці у таких сферах, як сільське господарство, енергетика та чисті технології”.

Трюдо також подякував своєму китайському колезі за допомогу у боротьбі із незаконною торгівлею наркотиками. “Прем’єр-міністр висловив своє захоплення співпрацею Китаю із правоохоронними органами Канади з метою зупинки міжнародної незаконної наркоторгівлі, у тому числі за допомогою обміну інформацією й інших спільних ініціатив, направлених на зменшення виробництва та постачання опіатів до Канади”, - зазначили у Трюдо.

Читайте також: Канада й Китай домовилися разом роззброювати КНДР

Як повідомлялося, міністр міжнародної торгівлі Канади Джим Карр, який цього тижня перебував із робочим візитом у Китаї, заявив про прагнення офіційної Оттави домовитися про суттєву лібералізацію торгівлі із Пекіном в окремих сферах промисловості та сільського господарства. Однак на шляху до створення всеосяжної зони вільної торгівлі між країнами може стати текст нової угоди про вільну торгівлю між Канадою, Мексикою та США, в якому від держав-підписантів вимагається завчасно повідомляти інші сторони про ведення торговельних перемовин із “не ринковими економіками”, якою часто вважають Китай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-