Чехія відмовилася підписувати міграційний пакт ООН

Чехія відмовилася підписувати міграційний пакт ООН

Укрінформ
Чехія услід за США, Угорщиною та Австрією відмовилася підписувати міграційний пакт ООН.

Про це повідомляє Reuters

«Чеська республіка в середу поповнила список країн Європейського Союзу, які відмовляються від пакту Організації Об'єднаних Націй, що регулює поводження з мігрантами по всьому світу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що уряд Чехії ухвалив відповідне рішення 14 листопада.

Глобальна угода про безпечну, впорядковану та регульовану міграцію була затверджена в липні усіма 193 членами ООН, окрім Сполучених Штатів, які відмовилися від неї минулого року. Угода стала наслідком найбільшого припливу мігрантів до Європи після Другої світової війни, багато з них втекти від війни та бідності на Близькому Сході, в Африці тощо.

"Чехія тривалий час була прибічницею принципу відокремлення законної та незаконної міграції", - сказав на прес-конференції заступник прем’єр-міністра Чехії Річард Брабец.

Читайте також: Болгарія теж не хоче підписувати міграційний пакт ООН

Побоювання Чехії поділяються правими урядами Угорщини та Австрії, які також заявили, що не підпишуть угоду на церемонії в Марокко у грудні.

Необов'язковий міграційний пакт ООН стосується таких питань, як захист людей, які мігрують, інтеграція їх в нові країни та повернення їх до рідних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-