КНДР назвала військові навчання США та Південної Кореї порушенням домовленостей

КНДР назвала військові навчання США та Південної Кореї порушенням домовленостей

Укрінформ
Влада КНДР вважає спільні навчання між військовими США та Південної Кореї порушенням нещодавніх домовленостей про зняття напруги на півострові.

Про це повідомляє Reuters.

"Південна Корея відновила  військові навчання з США, що порушує недавню угоду, спрямовану на зниження напруженості на Корейському півострові", - заявили в понеділок північнокорейські державні ЗМІ.

Читайте також: КНДР і Південна Корея зносять прикордонні пости - ЗМІ

Близько 500 американських та південнокорейських морських піхотинців відновили минулого тижня спільні навчання, призупинені у червні, коли Сеул та Вашингтон розпочали перемовини з Північною Кореєю.

За твердженням північнокорейських ЗМІ, навчання порушують угоду, підписану 19 вересня обома Кореями, що передбачає припинення ворожих дій по відношенню до іншої сторони.

Читайте також: США виявили більше десятка прихованих ракетних баз в Північній Кореї

Представник міністерства оборони Південної Кореї в понеділок відкинув закиди Пхеньяна, заявивши, що це оборонні навчання, в яких беруть участь невеликі підрозділи.

Як повідомляв Укрінформ, Північна та Південна Корея розпочали демонтаж 20 постів, розташованих на укріпленому кордоні між двома державами. Корейські держави виконують угоду, укладену в кінці жовтня своїми воєначальниками. Вона передбачає, що в демілітаризованій буферній зоні з кожного боку кордону буде знесено по 10 прикордонних постів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-