У Новій Зеландії почався тиждень страйків учителів

У Новій Зеландії почався тиждень страйків учителів

Укрінформ
У Новій Зеландії почався тиждень загальнонаціональних страйків шкільних учителів, які вимагають збільшення зарплат.

Про це повідомляє Reuters.

"Шкільні вчителі пішли з роботи в найбільшому місті Нової Зеландії, в Окленді, в понеділок, почавши тиждень національного страйку", - йдеться в повідомленні.

На роботу не вийдуть близько 30 000 вчителів по всій країні, через що на тиждень канікул були змушені піти сотні тисяч школярів.

Читайте також: "Поштовий страйк" поширився на столиці трьох провінцій Канади

Учителі вимагають збільшення зарплат, заявляючи, що через низьку зарплату не заповнено багато вакансій, збільшуються класи і навчальне навантаження.

Страйк відбувається менш ніж через рік після приходу до влади уряду, сформованого Лейбористською партією на чолі з прем'єр-міністром Джасіндою Ардерн, яка обіцяла збільшити фінансування соціальних служб і зменшити економічну нерівність.

Читайте також: У Тернополі страйкують водії маршруток

Як зазначає видання, наприкінці минулого тижня уряд країни погодився збільшити фонд оплати праці учителів на 86,8 млн доларів США. Члени новозеландського освітнього інституту (NZEI), профспілки учителів початкової школи розглядали цю пропозицію, проте, проголосували за проведення серії загальнонаціональних страйків, вимагаючи більших надбавок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-