Британія наполягає на санкціях ЄС проти керівництва російської розвідки - ЗМІ

Британія наполягає на санкціях ЄС проти керівництва російської розвідки - ЗМІ

Укрінформ
У Великій Британії закликають ЄС запровадити нові санкції проти керівників військової розвідки РФ, які влаштували операцію з отруєнням екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки в Солсбері.

Про це повідомляє The Times із посиланням на дипломатичні джерела.

"Британія домагається запровадження нових санкцій ЄС щодо керівної ланки військової розвідки президента Путіна, що несе відповідальність за отруєння у Солсбері у березні", - йдеться у повідомленні.

Сполучене Королівство сподівається отримати підтримку Франції та Німеччини у питанні санкцій. Британія вимагає від інших міністрів закордонних справ затвердити замороження активів та заборону подорожей для керівників російської розвідки протягом найближчих тижнів.

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант зустрічався з міністрами колишніх держав соціалістичного табору, включаючи Угорщину, у Лондоні минулого місяця, щоб обговорити нові санкції.

Як повідомлялося, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль та його дочка Юлія у березні були знайдені непритомними в британському Солсбері і потрапили в лікарню з отруєнням невідомою речовиною, яку ідентифікували як "Новічок".

Читайте також: США готові запровадити додаткові санкції проти Росії, пов'язані з хімзброєю

В Організації заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою було отруєно Скрипалів, і підтвердили російське походження "Новічка".

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка з'ясувала, що підозрювані — "Олександр Петров" (справжнє ім'я Александр Мішкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) — офіцери ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-