Навчання Trident Juncture зміцнили цивільну оборону країн НАТО

Навчання Trident Juncture зміцнили цивільну оборону країн НАТО

Укрінформ
Навчання НАТО "Trident Juncture 18", активна фаза яких завершується сьогодні у Норвегії, дали змогу відпрацювати взаємодію цивільних і військових структур з реагування на різного роду надзвичайні ситуації.

Про це повідомляється на офіційному сайті Альянсу.

"Це повністю відповідає зобов’язанню всіх союзників по НАТО у сфері підвищення стійкості держав, що є ключовим елементом колективної оборони НАТО. Така стійкість грунтується на положеннях Вашингтонського договору. Під час саміту у Варшаві в 2016 році лідери країн НАТО вирішили, серед інших питань, підвищити національну стійкість та покращити готовність цивільних структур до реагування", - йдеться у повідомленні.

Для досягнення цієї мети Норвегія передбачила в рамках сценарію навчань "Trident Juncture 18" декілька умовних ситуацій, які потребували тісної співпраці між військовими підрозділами та установами громадянської оборони, такими як заклади охорони здоров’я, поліція та пожежні служби, неурядові організації тощо. Специфічні події у цьому сенсі були інтегровані в загальну програму навчань та охоплювали умовне ураження великої кількості людей, організацію масової евакуації, реагування на надзвичайні пригоди із залученням хімічних, бактеріологічних та ядерних елементів.

Читайте також: Столтенберг: Маємо проводити навчання і збільшити свою військову присутність

Як повідомлялося, навчання НАТО "Trident Juncture 18" проходили в Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада та стали наймасштабнішими з часів "холодної війни". У маневрах узяли участь близько 50 тисяч військовослужбовців з усіх країн НАТО та країн-партнерів. Навчання відбувалися на суходолі, на морі та у повітрі, до тренування було залучено 65 кораблів, 250 літаків, більше 10 тисяч одиниць автомобільної техніки.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-