Кузен Путіна попрацював у 33 компаніях, прикриваючи прізвищем сумнівні проекти - ЗМІ

Кузен Путіна попрацював у 33 компаніях, прикриваючи прізвищем сумнівні проекти - ЗМІ

Укрінформ
Двоюрідний брат президента Росії Ігор Путін займав керівні пости або був акціонером у 33 компаніях, з яких 15 закриті, шість збанкрутіли і шість ліквідовуються.

Про це повідомляє видання "Проект".

"Двоюрідний брат президента - нелюбимий родич Володимира Путіна. Проте це не завадило йому рік за роком продавати своє ім'я як оберіг для багатомільярдних сумнівних проектів. Одним з останніх підприємств, в якому брав участь Путін, стала найбільша фабрика "обнала" в Росії", - йдеться у розслідуванні.

На початку своєї кар'єри Ігор Путін працював у рязанській Ліцензійній палаті, після чого переїхав до Москви і був віце-президентом Газенергопромбанку, проте пропрацював там менше чотирьох місяців. Звільнитися з банку його, нібито, попросив двоюрідний брат Володимир Путін. Президент Росії також попросив кузена "бути непомітним". Розмова між ними відбулася після "інциденту у банку" (якого саме, не уточнюється).

З Москви Путін переїхав до Самари, де став головою ради директорів Самарського резервуарного заводу. На цю посаду його призначив власник підприємства, місцевий олігарх Андрій Іщук. Близьке до Кремля джерело стверджує, що Іщук "хотів собі солідної людини для прикриття, з красивим прізвищем, щоб не чіпали зайвий раз".

Використовувати своє прізвище Путін став і після другого переїзду до Москви. Там у нього з'явився кабінет в особняку на Арбаті, в ньому він почепив кілька портретів двоюрідного брата. На місці особняка хотів побудувати готель авторитетний бізнесмен Михайло Чорний, який, за деякими даними, був членом "ізмайловського" ОЗУ. Проте цього не сталося, оскільки, "ізмайловськім до таких авторитетів (як двоюрідний брат президента - ред.) ставилися шанобливо".

Пізніше Ігор Путін працював у "Мастер-банку", а потім у Російському земельному банку і Промсбербанку. Перший називали лідером російського "обнала", а другі два, за інформацією джерел, брали участь у виведенні грошей за кордон. Обидва банки Ігор Путін покинув у 2013 році.

Читайте також: Справа "російської мафії": опубліковані записи Петрова, якого виправдали в Іспанії

Російський земельний банк виводив гроші через кредити компаніям, пов'язаним з акціонерами і менеджерами банку. Один з них, в розмірі близько 18,5 мільйонів доларів, банк надав компанії "Спецпостачання". У 2012 році фірму з такою ж назвою зареєстрував Ігор Путін. Доля виданих у кредит грошей не зрозуміла.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив виданню, що Володимир Путін зі своїм братом не спілкується. Про скарги Ігоря Путіна, що він не може поспілкуватися з кузеном і навіть привітати його з днем народження, розповіли також кілька його знайомих.

За інформацією видання, Ігор Путін, який зараз на пенсії, купив собі землю на березі Волги під будівництво особняка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-