У Британії заарештували іноземку, яка витратила £16 мільйонів на шопінг

У Британії заарештували іноземку, яка витратила £16 мільйонів на шопінг

Укрінформ
У Великій Британії заарештували дружину колишнього голови Міжнародного банку Азербайджана Заміру Хаджиєву, їй загрожує екстрадиція.

Про це повідомляє ВВС.

"Хаджиєву заарештували минулого тижня згідно із запитом про екстрадицію від влади Баку. Проти неї висунули обвинувачення у розтраті коштів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 55-річна жінка, що вела у Британії розкішний спосіб життя, стала першою іноземною громадянкою, яка привернула увагу Національного агентства з боротьби зі злочинністю у відповідності до нового закону про боротьбу з відмиванням грошей. Зокрема, вона придбала нерухомість на 22 млн і лише в універмазі Harrods витратила 16 млн на предмети розкоші та інші речі. Мешкає Хаджиєва у будинку вартістю 15 млн фунтів.

За повідомленнями британської преси, вона також володіє гольф-клубом в Аскоті вартістю близько 10 млн фунтів.

А минулого тижня агентство в рамках розслідування вилучило у родини коштовності вартістю понад 400 тис. фунтів, які планували виставити на аукціоні Christie's. Серед конфіскованих коштовностей - намисто із сапфірів та рубінів Boucheron вартістю 120 тис. фунтів та перламутрове намисто Van Cleef & Arpels вартістю 20 тис. фунтів.

Британська влада вимагає від неї пояснити джерело її багатства.

Читайте також: У Саудівській Аравії випустили з в'язниці опального принца

Адвокати жінки стверджують, що вона хоч вочевидь і "марнотратниця", але не шахрайка.

Суддя дозволив відпустити жінку під заставу в півмільйона фунтів, але прокурори подали апеляцію, побоюючись її втечі. Натомість адвокати наполягають, що їхня клієнтка не виїде з країни, оскільки до Британії переїхала більше десяти років тому і тут мешкають її діти.

Таким чином жінка залишається під вартою.

Її чоловіка Джахангіра Хаджиєва у 2016 році заочно засудили у Баку до 15 років позбавлення волі за розкрадання коштів та шахрайство. Сам він усі обвинувачення відкидає.

Як відомо, у 2018 році британська влада отримала право направляти запити про майно невстановленого походження іноземцям, які володіють активами вартістю від 50 тис. фунтів. У такий спосіб у країні намагаються боротися з корумпованими іноземними посадовцями та відмиванням грошей.

За оцінкою Національного агентства з боротьби з корупцією, за останні десятиріччя в нерухомість у Великій Британії інвестували мільярди брудних грошей іноземного походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-