У Саудівській Аравії випустили з в'язниці опального принца

У Саудівській Аравії випустили з в'язниці опального принца

Укрінформ
Влада Саудівської Аравії звільнили принца-критика режиму.

Про це інформує BBC.

«Саудівський принц, заарештований за критику боротьби з корупцією, був, за повідомленнями, звільнений з-під варти», - робить висновок агентство на підставі викладених у соцмережах родичами принца Халед бін Талала фотографій.

Читайте також: Гарвард скасував лекцію саудівського принца

Принц, якого тримали під арештом майже рік, є племінником короля Салмана. Брат принца Халеда, принц Алвалід бін Талал, був серед десятків принців і інших високопоставлених діячів, які були затримані в кінці минулого року на хвилі антикорупційної кампанії.

Звільнення принца відбувається на тлі сильного тиску на наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана у зв'язку з убивством журналіста Джамаля Хашоггі. На думку аналітиків, влада країни, схоже, намагається розрядити кризу.

Саудівський уряд не дав офіційних пояснень ні щодо затримання принца, ні в зв'язку з його звільненням. Натомість газета Wall Street Journal повідомила, що принц утримувався під вартою 11 місяців за критику масових затримань в минулому році більше 200 принців, міністрів і бізнесменів за звинуваченнями в корупції. Всі вони проходили в готелях в столиці Ер-Ріяді, в тому числі в п'ятизірковому готелі Ritz-Carlton. Аналітики припустили, що операція була спробою наслідного принца консолідувати владу.

Наприкінці січня прокуратура Саудівської Аравії заявила, що після проведення "фінансових розрахунків" із затриманими до скарбниці було повернуто понад 100 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-