Помпео відклав зустріч з

Помпео відклав зустріч з "правою рукою" Кім Чен Ина

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео відклав заплановану зустріч з високопоставленими чиновниками Північної Кореї, зокрема з "правою рукою" лідера КНДР Кім Чен Ина - Кім Йонг Чолем.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Ми призначимо зустріч як тільки дозволять наші графіки", - заявила речниця Держдепу США Хізер Науерт.

Переговори між держсекретарем та північнокорейською делегацією, які були заплановані на четвер у Нью-Йорку, "відбудуться в інший день", заявили у Держдепі.

Оголошення про скасування зустрічі прозвучало лише через день після того, як стало відомо про те, що Майк Помпео і "права рука" північнокорейського лідера Кім Йонг Чол збираються обговорити прогрес на шляху денуклеаризації з часу історичного саміту у Сінгапурі.

Читайте також: США назвали країни, яким можна купувати нафту в Ірану в обхід санкцій

Як відомо, північнокорейський чиновник займає посаду заступника голови Трудової партії Кореї (ТПК), яку очолює голова Держради Кім Чен Ин. Планувалося, що Помпео і Кім Йонг Чол разом повечеряють 7 листопада, а наступного дня проведуть офіційну зустріч, повідомляє портал Nikkei Asian Review з посиланням на неназване джерело.

Раніше МЗС КНДР пригрозило відновити ядерну програму доки санкції проти Північної Кореї не скасують.

Як повідомлялося, Трамп заявляв, що планує зустрітися з лідером Північної Кореї після проміжних виборів до Конгресу в листопаді. ЗМІ писали, що другий саміт президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина може відбутися на початку 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-