США назвали країни, яким можна купувати нафту в Ірану в обхід санкцій

США назвали країни, яким можна купувати нафту в Ірану в обхід санкцій

Укрінформ
Державний секретар США Майк Попео офіційно назвав перелік з восьми країн, яким США зробили тимчасовий виняток для закупівлі нафти в Ірані на тлі відновлення всіх санкцій проти Тегерана, що існували до підписання іранської ядерної програми.

Про це він заявив під час спеціального брифінгу в понеділок у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"США забезпечить виняток для Китаю, Індії, Італії, Греції, Японії, Південної Кореї, Тайваню й Туреччини", - зауважив глава Держдепартаменту США.

За його словами, "кожна з цих країн вже продемонструвала значне скорочення закупівель іранської нафти за останні шість місяців", і принаймні дві з них практично припинили імпорт іранської нафти.

Помпео також підкреслив, що американська сторона продовжує переговори, щоб усі країни "звели до нуля" цей імпорт.

Читайте також: Німеччина захищатиме своїх бізнесменів в Ірані

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Вашингтон оголосив про повне відновлення з 5 листопада всіх санкцій проти Ірану, які були скасовані після підписання іранської ядерної угоди. У переліку сотні компаній та фізичних осіб. За словами президента Трампа, таким чином він намагається домогтися нової домовленості щодо ядерної угоди.

У США наголошують, що санкції проти Ірану зберігатимуться, допоки Тегеран не виконає вимоги, що включають припинення підтримки тероризму, військової участі в Сирії, а також повного згортання ракетної і ядерної програм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-