Німеччина захищатиме своїх бізнесменів в Ірані

Німеччина захищатиме своїх бізнесменів в Ірані

Укрінформ
Європейські країни мають намір захищати інтереси своїх підприємств, що ведуть бізнес з Іраном, з огляду на нові американські санкції проти Багдада.

Про це сказав у понеділок на брифінгу офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Точний вплив (санкцій) на німецьку економіку нині спрогнозувати неможливо. Ми спостерігаємо й аналізуємо ситуацію, в постійному узгодженні з європейськими партнерами аналізуємо варіанти, як можна зберегти економічний базис угоди і захистити наших підприємців», — сказав прес-секретар Меркель.

Він зазначив, що сама глава уряду кілька днів тому заявила, що не потрібно плекати ілюзій з приводу того, що можна буде компенсувати збитки для всієї економіки, але потрібно постаратися полегшити якимось чином хоча б тягар для малих і середніх підприємств.

Якщо підприємства ведуть легальний, з точки зору європейського права, бізнес з Іраном, вони повинні мати право його продовжувати, переконані в німецькому уряді.

Зайберт нагадав, що санкції, які набрали чинності, є наслідком виходу США зі Спільного всеосяжного плану дій, про що німецька сторона глибоко шкодує. Німеччина і партнери залишаються прихильниками ядерної угоди, додав він.

Читайте також: До суду ФРН надійшов перший позов проти Volkswagen через "дизельгейт"

У Мінекономіки ФРН поки що також не можуть сказати, який вплив матимуть санкції на німецькі підприємства. Відомство контактує з підприємцями, які мають бізнес з Іраном, вони у разі виникнення проблем можуть зателефонувати на «гарячу лінію».

Представник МЗС у свою чергу зауважив, що Берлін поки що навіть не бачив остаточного тексту санкційного листа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-