До суду ФРН надійшов перший позов проти Volkswagen через

До суду ФРН надійшов перший позов проти Volkswagen через "дизельгейт"

Укрінформ
Федеральне об'єднання центрів захисту прав споживачів і німецький автомобільний клуб ADAC у четвер, 1 листопада, подали перший прецедентний позов щодо автомобільного концерну Volkswagen.

Про це повідомляє DW.

За словами голови об'єднання центрів захисту прав споживачів Клауса Мюллера, мета позову - визначити відповідальність концерну перед мільйонами автовласників через маніпулювання даними про вміст шкідливих речовин у вихлопних газах дизельних двигунів. Автовиробник "зловживав довірою споживачів і зобов'язаний відшкодувати збитки", підкреслив Мюллер.

Вищий земельний суд у Брауншвейгу підтвердив отримання позову.

У позові згадується тип дизельного двигуна - ЕА189. Нинішні і колишні власники автомобілів марок Volkswagen, Audi, Skoda і Seat з цим мотором можуть приєднатися до позову. Якщо процес завершиться лише встановленням шкоди, а не мировою угодою про відшкодування, автовласникам доведеться подавати позови до концерну про відшкодування підтверджених цим судовим рішенням збитків в індивідуальному порядку.

Читайте також: Дизельгейт: у Німеччині дійшли згоди щодо старих авто

Термін позовної давності щодо претензій про відшкодування збитків від дій VW закінчується в грудні 2018 року. Велика коаліція у Німеччині зобов'язалася домогтися ухвалення закону про прецедентний позов, щоб зупинити закінчення терміну. 1 листопада закон набрав чинності.

Як відомо, "дизельний скандал" спалахнув у вересні 2015 року. Тоді виявилося, що під час тестів програмне забезпечення на автомобілях Volkswagen приховує реальні обсяги викидів шкідливих газів у атмосферу. Згодом у маніпуляціях даними запідозрили й інших автовиробників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-